Σελίδες

Δευτέρα 5 Μαΐου 2014

Τουρισμός

Revekka_Thess 03 : Η Θεσσαλονίκη αποτελεί κόμβο υποδοχής τουριστών.Η αύξηση του τουρισμού θα είναι τεράστια και τα έσοδα για τη πόλη μας θα δημιουργούν αποθέματα στα ταμεία του δήμου.
Τα έσοδα δεν είναι μόνο για τους ξενοδόχους, αν αξιοποιηθούν οι σύγχρονες μορφές του τουρισμού.Η Θεσσαλονίκη θα είχε πολλαπλά οφέλη, για επιχειρηματίες και εργαζομένους, αν υπήρχε όραμα και σχέδιο.
Οι νεανικοί ξενώνες μπορούν να προσελκύσουν νέους από τα Βαλκάνια,την Ευρώπη και τη Ρωσία, που θα έρθουν στη πόλη μας για εκπαιδευτικούς και επιστημονικούς λόγους.H Θεσσαλονίκη είναι ένας κατ'εξοχήν νεανικός προορισμός της Ευρώπης.
Το διαδίκτυο και τα social media, είναι μια αναξιοποίητη δύναμη που μπορούν να ενισχύσουν τη φυσιογνωμία της πόλης μας στο εξωτερικό και να δημιουργήσουν νέες θέσεις απασχόλησης για τη νέα γενιά.
Η Εκκλησία θα πρέπει να αξιοποιηθεί σε ότι αφορά στον εκκλησιαστικό τουρισμό και να υλοποιηθεί ένα στρατηγικό σχέδιο που θα είναι ελκυστικό για τους τουριστικούς πράκτορες. Έρχονται χιλιάδες επισκέπτες από όλα τα σημεία του πλανήτη, για να επισκεφθούν εκκλησίες και μοναστήρια .
Οφείλουμε να τολμήσουμε στο τουρισμό. Φυσικά, θα είναι παράλογο να εγκαταστήσουμε μια μονάδα παραγωγής ΑΠΕ (Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας) δίπλα στους αρχαιολογικούς χώρους, δάση, παραλίες. Υπάρχει όμως αρκετή άγονη και μη χρησιμοποιούμενη γή που είναι ιδανική για τέτοιες εγκαταστάσεις και σε σημεία που δεν υπάρχει τουριστική παρουσία και κινητικότητα. Αν υποθέσουμε ότι οι ΑΠΕ έχουν αυξημένο μερίδιο στο ενεργειακό μίγμα της χώρας, τότε αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη τουριστική διαφήμιση της Ελλάδας και συγκεκριμένα της Θεσσαλονίκης σαν ένα από τα θετικά στοιχεία που είναι το καθαρό της ατμόσφαιρας, λόγω περιορισμού των ρύπων. Τα έσοδα και οι νέες θέσεις απασχόλησης, θα αντικαθιστούσαν την ανεργία και την εσωστρέφειά που μας έχουν κυριεύσει.
Μια τουριστική πόλη χρησιμοποιεί τον πολιτισμό της, τις φυσικές ομορφιές της και το περιβάλλον της για να αυξήσει τον αριθμό των επισκεπτών της.
Αλλαγή της συλλογικής μας νοοτροπίας, ως κοινωνία πολιτών, που μπορεί να διαχειρίζεται και να ξεπερνά κρίσεις.
Ο τουρισμός είναι η μεγάλη ευκαιρία για να αποκτήσει ιδιαίτερο όνομα και φήμη η πόλη μας.Η Θεσσαλονίκη έκανε πολλά τα τελευταία χρόνια και μπορεί να κάνει ακόμα παραπάνω.Είμαστε πανέτοιμοι !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου